Sunday, June 8, 2014

Mikey's Pizza, Bangsar


Pagi tadi hubby mention dia ada terbaca pasal restoran pizza baru di bangsar. Katanya review restoran tu bagus dan chef pizza tu adalah chef yg tersohor di New York. So tanpa berlengah,terus kitorg ke Bangsar utk cari dan try.. 

Location restoran ni terletak di Jalan Telawi 2, Bangsar.. Berhampiran dgn Bangsar Village. Just opposite Shawn Cutlier. Senang je nak cari,cuma parking yg agak susah sikit, esp peak hours. Restoran ni berkonsepkan pizza joint, dan time saya sampai memang full house.. So kitorg decide utk bungkus aje.. 

 
Deco simple tp sangat cosy. Restoran ni Penuh dgn foreigners..

 
Konsep restoran ni: dptkan meja,then kena self service order kat kaunter. Semua transaction cash only (maybe sbb restoran ni baru lagi kot so belum ada kemudahan card). Bila dah order,diorg akan bg plate/signage yg ala2 signage jalan tu utk kita bawa ke meja. Then diorg akan hntar food ke meja kita-berpandukan signage yg diberi.

Semua pizza adalah new york crust,dan claim to be the most authentic/original new york pizza in KL.. Diorg duk prepare pizza kat belakang kaunter je,even chef (mat saleh) pun ada duk monitor anak buah dia tebar pizza.. 


Saya take away 4 slices of pizza. Dia punya packaging pun menarik- pack is per slice,so rasa pizza tu tak bercampur. Dan slice pizza tu besar.. Double the size pizza large kat Pizza Hut kot.. 


This is New York Classic pizza. Sedap dan simple. Plain pizza (ala2 margharita pizza) which reminds us of pizzas we had in Rome/Venice. dan crust dia memang terbaik! Not too thin, but not too thick. Just nice ajer.. RM9.40 per slice.

This is Tony Soprano Pizza. Sedap gila,toppings dia mmg terbaik- all toppings are in this pizza. Our favourite! Harga quite pricey dlm RM 15.88+ per slice. 

BBQ chicken pizza ni sedap dan rasa dia agak berbeza sbb diorg letak sos thousand island,menjadikan rasa bbq chcken tu unik. RM 10.88+ per slice

Meatball pizza ni pun sedap. Meatball dia kecik2 dan chewy. Terasa daging dia. RM 10.88+ per slice.

All in all, highly recommended dan sgt sedap. All pizzas are freshly made with unique topping flavours,complete with fresh herbs and cheese. They also serve side dishes such as waffles and fries. Tapi sebab tak try so takboleh nk bg review. 


We will return!!

6 comments:

littlehumblelynn said...

Salam Dr ,

Alahai lamanya tak update..mak aikhhh rega pizza sekeping..tp kalo sedap berbaloi lah dgn reganya..
Blhlah try nanti,tp area bangsar parkinv hazabedah!!
Adoikkhh!!

CeritaMama said...

Fuh.. memang menarik New York Pizza nie.. Lagipun dah lama tak jalan2 Bangsar. Thanks for sharing :)
CeritaMama

candra said...

mantap

Faziah Badri said...

terbaik!!!!

salam perkenalan...
saya baru singgah & follow Blog ni...
jemput singgah & Follow ke Blog saya juga (^_^)

norhayati said...


Assalam...

Just nak tanya, pizza ni halal ke?

Vincent said...

widih keliatannya enak tuh pizza! jadi kepengen makan pizza deh! hehehe

ooh iya ini shopee lagi ada swipe photo contest

https://www.instagram.com/p/BToL5cNBv5n/?taken-by=shopee_id