Tuesday, January 31, 2012

Scones at Cafe Boh Sg Palas


Last weekend kitorg buat femli trip reramai naik bukit Cameron. Plannya nak pegi 3d2n, tp since the other half takleh nak cuti sbb baru mula keja and me pun takleh nak escape kerja jugak, so terpaksa cut it short kpd 2d1n jer. actually kejap sangat kitorg ke sana, bertolak dr KL lepas beres segala kerja pukul 5pm, sampai sana pukul 8.30pm (tataula brapa bijik saman ekor sampai umah lepas ni.. hehe) So yg sempat berjalan2 just pagi Ahad je kejap. kira ok gak lar, kitorg ke Ladang Teh BOH Sg Palas. tu pun surprisingly orang still ramaaaiii! ingatkan sume org dah habis cuti2 mesia time CNY bebaru ni.. 

Bila ke Ladang Boh, haruslah pekena tea sambil tgk scenery ladang yg terbentang luas tuh. tea haruslah dimakan sekali dgn scones dan pie, barular ala2 english gitu! :)

ni my portion. takde maknanya nak amik hot tea, kita pekena ice lemon tea gitu! refreshing sungguh! ice lemon tea dia rasanya sama je dgn mana2 ice lemon tea kat tempat lain. scones dia besaaaarrr sungguh! penat nak habiskan sebijik tuh. tp bila dia reheat panaskan scones tuh, terasa sedap dan creamy. dia punya cream biasa2 jer, tp dia punya fruit (strawberry) preserve tu memang sedap giler. cuma harga agak pricey, RM8 utk 1 set scones ni (1 bijik scone + 1 cream and 1 strawberry preserve). all in all, kira ok lar scones tuh. sedap jugak. but not fair la kalau nak compare scones di negri omputih kan? sbb rasanya kalau omputih tengok scones gedabak macam tuh, sure diorg pun awal2 dah fengsan! hehehe

my other half dgn bebudak kecik pekena mushroom soup. sedap gak makan sup panas2 time nyaman2 camtuh sambil tengok scenery.. bebudak kecik ni berjaya habiskan sup semangkuk sorang. harga semangkuk mushroom soup dgn sekeping roti ialah RM5. tapi rasanya rasa mushroom soup di Pizza Hut jauh lagi sedap dan creamy kot. hehehe lepastu kitorg pekena gak sardine pie. pie ni biasa2 jer, frust gak sebab inti dia tak banyak, kulit pastry dia jer yg tebal.. dahla mahal, RM4.80 sebijik!



THE VERDICT:

Food: Biasa2 jer..
Cleanliness: Clean
Value for money: Yes - considering the refreshing and beautiful scenery around the cafe.
Return again: Yes

Address: 
Sungei Palas Tea Centre, 
Jalan Gunung Brinchang, 
39100 Brinchang, 
Cameron Highlands, 
Tel: +605-496 2096

or visit their website here

p.s: sorry takde banyak gambar sebab org ramaaaiiii sangat kat cafe tuh!!


1 comment:

Bilal Ahmad said...

Year End Sale, Warehouse sale, Clearance sale,
Yes We are clearing in advance up for the New Year so do not miss out on some great bargains all this from 13 Nov 2015 till 30 Jan 2016! Stock is limited! Drop by this weekend at our store at C1-05, Level 1, Ritze Perdana 2, No.3, Jalan PJU8/1, Damansara Perdana, Petaling Jaya, and Selangor, Malaysia, to get the best deals first.
Decon designs all weather wicker furniture and rattan furniture for all commercial and residential purposes are giving more what anyone would expect , decon is have a first time this long period sale and hundreds of items to get best deals and cheap deals, for carpets, furniture, umbrellas, parasols, blankets, bedspreads, saffron, saffron coffee, saffron spice, chairs, tables, patio furniture, sun loungers, handmade lights, bamboo carpets, foot scrub, air coolers, benches, sofas, outdoor dining sets, garden dining sets, home decor, patio sets, dividers, , folding tables, folding chairs, bar furniture, garden furniture, hotel furniture, hospitality furniture, contract furniture, restaurant furniture, and cafĂ© furniture, and many more …
You many book you furniture and pay some deposits and keep it in our warehouse till you want us to deliver, and we do custom design furniture to suite your demand, why not pre-book it for your upcoming projects, for the sales clearance price, while stock lost, do not miss it , it is just once in a five years’ time. So be the early bird to catch your favorite choice.
www.decondesigns.com