why tapak tangan? sebab masa diorg nk serve, memang takde pinggan! nasi dagang dihidang di atas daun pisang, dan dihantar ke meja atas tapak tangan! mmg unik! dan errr... save the planet?! :p
nasi dia just nice, tak keras, tak kering dan taklah berlemak/terlebih beras pulut sangat. ikan(g) tongkol (or ikan aye bak kata org ganu) dia pulak memang relai2 dan enak berkrim. oh ye, did u know that nasi dagang terengganu berwarna putih? dan beras yg digunakan adalah mixture of beras nasi biasa dgn beras pulut. rasa dia adalah jauh lagi sedap drp nasi dagang kelate! :p
kalau makan kat sini, haruslah habis licin! takde sebijik nasik pun tertinggal! hehehe :p
dan kalau nak tambah nasik, diorg akan serve dlm pinggan plastik pulak. senang nak kira, kalau tak sure diorg rugi, esp bila dah customer pakat2 gulung/buang/vandalise-kan daun pisang tu.. hehe
owh btw kedai nasi dagang ni pernah suatu ketika dahulu masuk front page newspaper, sebab jual kepala ikan dgn harga RM45 sebijik! jgn main2 wooo.. kepala ikan tongkol tu la yg jadi delicacy penggemar nasik dagang..
satu lagi dish wajib kalau ke sini, semustinyala keropok lekor! keropok ni jauh lg sedap dr keropok losong, sebab tak banyak sangat kandungan ikan. heheheh kitorg kadangtu tak berapa suka sgt kopok losong sbb ikan banyak sangat, lagi suka kalau kopok yg ada tepung sagu lebih tuh, bila goreng mmg kembang semangkuk jer (tp tak keras)..
Address:
Berhampiran Masjid Chendering,sebelah kiri jalan, di jalan besarKT-Marang . sorry tatau address penuh. GPS pun takde (lagi). hehehe
No comments:
Post a Comment