Monday, February 4, 2013

Ee Ji Ban Chicken Rice ball


Among the food yg harus dicuba bila ke melaka. hanya ada di melaka. unik dan sedap! malas nk tulis pepanjang, jom layan gambar jer.. :)


ada banyak chicken rice ball kat melaka. tapi yg halal susah nak cari. ni antara restoran yg sediakan halal chicken rice ball. so haruslah try kannn

 the interior : newspaper cutting yg dijadikan hiasan kedai

 
chicken rice ball set, with roasted and steamed chicken

the rice balls. rasa dia mcm nasi impit berperisa nasi ayam. memula try mcm pening2 gak tatau nk makan camne kan, siap tokey kedai dtg bgtau. heheh 

juicy chicken

chicken rice balls, cicah sambal cili nasi ayam dan makan dengan ayam. simply awesome!!

burpp!

memandangkan rice balls tu kecik2 je, so haruslah dianggap sbg appetizer aje kan.. kitorg order pulak nasik ayammmm... kekekekek :p

nasi ayam 2 pinggan dgn lauk pauknya.. 

we looovveee  steamed chicked more than roasted

  
sambal sotong ala nyonya. pedas giler!!

kailan ikan masin was simply awesome!

  
double burrrppp!! :p

sebab terngiang2 dgn kesedapan chicken rice balls, kitorg siap tapau balik hotel lagik. hahahhaha :pp

 
  
anyway, terkagum dgn anak2 tokey kedai ni. yg sulung lelaki tu siap tolong kemas meja, lap pinggan, amik order.. siap kena marah lagi dgn ayah dia sbb lembab buat kerja. yg kecik pompuan tu dlm 5-6thn bizi wat homework.

Address: 275, Jalan Melaka Raya 3, Taman Melaka Raya, 75000, Melaka, Melaka, 75000
Phone:016-366 5220   
GPS: 2.186199, 102.254412

7 comments:

Azueriena Norash said...

wahhh menarik nie...x pernah nengok nasi ayam bulat2 mcm nie...haruss cuber jugak nanti..biler ke melaka

missmeraa said...

baru hari sabtu tu pegi,
harga tak hengat! anggap je la ni pencuci mulut, tapi rasa dia mmg sdp.

Orang Melaka said...

Like

haiza khamis said...

sori tp nak sahkan..
betul ke logo halal jakim sbb try google dlm halaljakim xde nama restaurant ni..

Norqzam Awang said...

Cik haiza khamis..Mmg la takde dalam halal jakim..sbb logo halal tu bukan dari jakim..logo tu dari international research islamic centre...

Anonymous said...

Assalam..saya baru pegi kedai ni 23/2 aritu..mencuba sesuatu yg baru..pendapat saya,nasi ayamnya sedap gaklah cuma masa saya tgh mkn..keluar pekerjanya dari belakang dapur yang sedang membawa ayam yangbaru digoreng..kembang tekak saya bila saya lihat pekerjanya mungkin Indon pompuan, pakai seluar paras lutut n topi n tshirt yg pendapat sy agak kotor walaupun sy bukan seorang yg cerewet dlm bab makan.Siap dgn rambut yang serabai tidak besikat serta muka berpeluh dan berminyak..kedai ni patut ambil berat hal ni walaupun pekerja di hadapan bersih..lagi satu..saya pelik kerana pembalut botol minyak bijan yang hampir berbelas jumlahnya ditanggalkan pembalutnya..napa tidak dibiarkan shj..mungkin myk bijan yg digunakan tiada tanda halal (walaupun mungkin halal).. Itu pendapat sy, trpulang..pada sy, biar agak xsdp tp bersih..

Yaumil Akbar Firdaus said...
This comment has been removed by the author.