Wednesday, February 8, 2012

Seafood dinner@Bagan Lalang

Entry ulang tayang.. Seafood di Restoran Senandung Malan, Bagan Lalang. dah nama lagi restoran febret kan, sure la pegi banyak kali.. hehehe this time we went during weekday (Friday to be exact) dan in the middle of the month. hasilnya? bestttT!!! org tak ramai lansung, tak berebut lansung utk pilih food dan boleh makan dgn aman damaiii.. even masakan dia pun lagi sedap drp masakan2 sblm ni..

pergi berdua dgn hubby jer.. kitorg order nasi goreng kampung sorang sepinggan- sedap!!

lala dan bamboo lala (pepahat) masak pedas. sedap giler!! (sampaikan banyak kali dapat hint dr hubby time makan tu, dia suh buatkan lala masak pedas ni kat umah.. pls help!!)

sotong celup tepung. sedap gak!! cuma agak konpius sket, sbb tetiba dapat sikit jer. masa duk amik sotong tu rasa cam dah amik banyak.. hmm.. tataula kot2 diorg tertukar bakul ke, or sotong tu shrink dgn banyak sekali masa goreng tuh..

tapi meal of the day haruslah ikan bakar nih. 750gm jenahak bakar habisss liciiiiinn dlm masa tak sampai sejam.. hehehehe


total price malamtu termasuk sejag kecik fresh oren  ialah RM91. seriously kitorg rasa agak mahal. sebab semuanya dlm kuantiti yg sikit,except jenahak.. tp tu pun jenahak tu just 750gm jer.. kalau dulu amik lauk yg sama, kitrog just spent dlm RM70-80 jer,tu yg terkejut gak masa nk membayar.. tataula kot2 harga semua seafood dah naik ke apa... huhuhu


THE VERDICT:
Food: Delicious & Fresh
Cleanliness: Moderate
Value for money: Not so!
Return again? Well, maybe yes.

3 comments:

littlehumblelynn said...

Dr,
bgn lalang ni area mana yek?
X jauh dr rumah kalo ikut hway. Teringin betul nk pg tp x tau kedai mana 1.

BlisteringBarnacles said...

Jemput datang my food blog: http://thetastebudsconqueror.blogspot.com

OneWan said...

lyn:
sorry for the late reply. actually bagan lalang ni byk gerai2 seafood, tp gerai fevret kitorg ialah senandung malam- first gerai yg akan jumpa kalo dtg dr KL- dekat dgn selekoh depan pantai di sebelah kiri jalan. senang je nk cari, cuma org ramaaaiiiii sangat.. better g awal la. :)

BB:
yeah, will do. :)