Tuesday, September 25, 2012

Mee Rebus Ramli

Misi perjalanan dr Taiping diteruskan ke Ipoh pulak.

Based on homework yg dibuat, antara tempat yg tak boleh miss kalau ke Ipoh ialah Mee Rebus Ramli. tapi memandangkan kami still kenyang hasil dr pekena cendol di taiping, so terpaksa batalkan niat nak pekena mee rebus that day.. sebab taknak sampai tahap kempunan, kitorg decide tapau ajer mee rebus tu bwk balik KL. heehhe :p

actually Mee Rebus Ramli ni ada banyak cawangan. kitorg ke cawangan yg kat Tasek, Ipoh. tu pon berjaya jumpa dengan pertolongan GPS kesayangan.. hehehe
full house!!


kaunter order food. 


sebab full house, terpaksa tunggu lama. 
kira gigih jugakla tunggu dekat 45minit semata2 nak beli 2 bungkus mee rebus nih.. hehehe


yeay!! :p
kitorg tapau bawak balik makan kat umah... 
untuk breakfast the following day balik dr Ipoh tuh.... heheheh :)

eventhough presentation mee rebus ni ala kadar je (sbb makan kat umah), tp rasa dia still sedappp!! 
kuah dia likat, terasa daging dan kentang dalam nya. diorg ada letak kentang rebus jugak.  sedap! harga sebungkus kalau tak silap RM3.20, dikira agak mahal kot sbb bila amik kira takde pon sebarang daging/ayam/udang kat dlm mee rebus ni. yang ada hanyalah telur rebus dan kentang shj, di samping taugeh dan tauhu.




to those yg interested nak try, boleh try guna GPS ni: 
N 4 39.164
E 101 06.388
ni cawangan di Taman Tasek, Jln Kuala Kangsar, Ipoh.






No comments: