Sunday, May 5, 2013

Aroma Ikan Bakar, Jeram

Last time masa ke Kuala Selangor sempat singgah Jeram utk makan ikan bakar for dinner. First time ke sana, pergi pun sbb SIL bwk kan. kitorg ke sana awal, dlm kul 5.30 dah smpai. i was told kalau lambat, selalunya full kat sini..

 restoran ni besarrrr, terletak betul2 ditepi pantai Jeram

  
siap ada tempat makan tepi pantai lagi


kalau nak makan kat pondok2 ni, kena sewa. kalau tak silap RM20 utk pondok yg betul2 tepi laut, tp kena makan secara bersila. kalau pondok yg  jauh sikit dr pantai, RM10.

nice view. kebetulan air surut lak. tp sempatla tengok sunset sambil dinner. :)

tapi kitorg makan kat meja biasa jer. biasala sbb nak FOC. hahahaha :p tempat makan pon luas, siap lengkap dgn surau lagi. selesa la nak makan..

haritu kitorg makan open table.. main amik je apa yg nak makan... eheheheh :p

kerang bakar as starter. 
 ketam bercili

buttered prawns

  
udang celup tepung

  
dan semestinya ikan bakar harus ada! sedappp!

 
2 ekor okeh! hahhahaa

  
tudiaaaa! banyak gilos utk 4 adults and 2kids makan je nih. kekekek :p

  
kitorg makan ni semua dgn nasik goreng
makan sampai lebam. tak pandang kiri kanan dah, sebab sedap! :D


berbaloi gak. sedap lak tuh. suasana makan pon selesa. pricewise, fair lah. kira fair la dgn suasana dan seafood yg fresh. recommended mencuba! tp make sure kena sampai awal la,kalau tak org ramai.. takpon blh buat tempahan meja dulu..

Alamat : Aroma Ikan Bakar, 
Jalan Jati off Jalan Pantai Jeram, 
Pantai Jeram, 45800 Jeram, Selangor
Tel : 017 – 3163117 (En. Naim) atau 019 – 2084452 (Pn. Hazura)

GPS coordinates:
N3° 13' 33.45"
E101° 18' 19.61"


12 comments:

Papa-NtiQ said...

ehh...nak kene terjah nih macam best jer! jauh tak jeram dari bandar kl?

abg manja said...

tengok ketam bercili tu yg buat geram...

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Anonymous said...

Baru blk dr Mkn... Siap bw mmber ofis sbb dah rasa sblum ni mmg Best tapi Service dr Pelayan mmg out.. Terutama Makcik yg Berumur tu.. Berbudi Bahasa la Kami ni Customer .. Mkn berapa Ratus pun kami bayar .. Puuihhh...

Anu nua said...

mmng sdp..tpi tu dlu..tpi skrng kurang sdp...pade punya kedai..jage la kualiti makanan...dulu dan skrng mmng berubah..
klau dlu mkn tak nak blik...
tpi skrng mkn je mcm nak blik cpt...hahahaha

Siti Kolisah said...

Perkenalkan saya Lisa dari PT. Adways Indonesia yakni perusahaan Jepang yang bergerak di bidang Digital Media Advertising. Pada saat ini saya ingin memperkenalkan Affiliate sistem kami yakni SmartDriver dimana Affiliate ini berbasis CPA ( Cost per Action ) dan Publishers dapat memilih secara langsung Advertisement yg diminatinya untuk ditampilkan di dalam blog.

Berikut adalah URL untuk melakukan pendaftaran sebagai Publisher SmartDRiver.

https://smartdriver.asia/publisher/PrePublishers/add

Atas perhatiannya kami ucapkan terima kasih.

--

Best Regards

Siti Kolisah

Business Development Executive

PT Adways Indonesia

UOB PLAZA 22nd Floor

Jl. MH. Thamrin No.10 Jakarta 10230, Indonesia

HP 085727506251, Telp 021-31920035

premium store said...

nice
http://premiumst0re.blogspot.com

Amy said...

Salam, kami sedang mencari beberapa blogger utk dijemput ke program restoran kami di Bangi. Jika berminat sms/whatsapp nama, no tel, alamat blog & email ke 019-6994886 (Amy) Tq

cheesedan kejubakar said...

kalau blk kg mesti singgah situ.. setakat ni sedap je.. first time mkn belangkas di situ.. meh kongsi mkn di blog saya.

Mahamahu said...

tgk ketam tu paling sedap tergugat rasa mcm nak pergi sana makan ehhehe

Yaumil Akbar Firdaus said...

salam kenal dari www.yaumilakbarfirdaus.com.
seorang bloger yang tinggal jauh dari keramaian kota.

Yaumil Akbar Firdaus said...
This comment has been removed by the author.