Monday, March 12, 2012

Restoran Mohd Chan Abdullah, Bangi


Gara2 terpengaruh dgn my colleague. actually kitorg dah tau lama pasal kewujudan restoran ni, tapi sebab selalu jer fail kalau area2 bangi, so terpaksa telan air liur aje ler. since my colleague dah pindah seksyen 8, so secara tak lansung boleh la belajar2 pasal bangi area. sbnrnya dah dekat pun dgn umah..

cerita dan gmbar2 ni semua dah lama basi. dah berminggu2 pergi, sampai dah lupa ada simpan pics ni semua. hehehe layann!

interior dalam restoran. actually 2 tingkat, tp masa sampai diorg tutup 2nd floor tuh,sebab masih awal kot. kitorg terpacak kat situ pukul 8pm, exactly lepas magrib bertolak dr umah!

sebab tak lunch that day, so we decided nk order a la carte. lagipun cik abe nk open table! (mcm tak biasa pulak! hehehe) :p
kitorg order ikan stim nih, masak stim Cheong Zheng. frust betul, sbb rasa dia agak kureng. terlalu manis, rasa dia cam ala2 kuah rojak buah tu kat pasal malam tu jer lebih kurang.. harga pun agak pricey. struggle utk habiskan ikan seekor (kecik) nih.. :(

daging blackpepper so-so jugak. paling sedih sebab mahal! hidangan semua standard, fixed price at rm20 sepinggan, tapi portion teramat sedikit! so kalau pergi ramai, memang kena order at least 2-3pinggan utk 5-6org makan, which is rm 40-60 just utk daging sahaja?! *gulp*

see? sikit je kan? pinggan kecik je ni (compare la dgn saiz daun salad tu)... 

and satu lagi kitorg order lala masak pedas. pun sama jugak, very small portion and very priceyyy!! rm20 sepinggan kecik ni, rasa dia pun so-so ajer. sungguh tak berbaloi! :(

masa nak order air, kitorg order air all-time fevret, teh o ais. but surprisingly takde teh o ais kat situ!! haiyaa.. confused[dot]com seketika! so terpaksa la opt for teh bunga nih..

segelas teh bunga (claimed to be homemade) ni dlm rm4. rasa dia sedap jugak, ala2 ada herba gitu. layan jer.. 

total costs that nite (seekor siakap stim kecik,sepinggan kecik daging blackpepper dgn sepinggan kecik lala serta 2 pinggan nasik+1 teh bunga+1 coke) was rm84!! priceyyyy weiihh!! sungguh tak berbaloi. but then maybe sebab kitorg makan a-la carte kot. sbb my friend selalu makan nasi/mee goreng etc, dia ckp sedap dan berbaloi2.. okeh, next time boleh cuba lagi. tapi lambaaat lagi la kot, serik tak hilang lagi nih! tu la padahnya kalau time org cerita tak dengar elok2, kang dah silap order daaa! hehehehe :D

For more infos, check their website here.





5 comments:

littlehumblelynn said...

Dr,

kalo g bangi try pg red wok,mmg sedap.price wise jugak.try chicken marmite dia.mmg sedap!!

Xpnh try restoran m.chan nih,sbb usually g bangi mmg pg red wok mkn..

OneWan said...

owh redwok tu memang dah jadi febret sekarang ni. cuma tak sempat nk blog lagi pasal restoran tu.. cuma chicken marmite belum pernah try lagi lar.

apapun Mohd Chan jaauuuhhh lagi mahal dr redwok!!rasa dia pun biasa2 jer..

mmg redwok is the best lah! :)

Anonymous said...

Ye keh...tapi i rasa redwok tak sedap leeerrrr

Anonymous said...

Marmite ayam tak halal.leer ...sepupu i kerja kat jakim...katanya marmite ada masalah

Anonymous said...

Nice blog..jumpa while cari resepi...

Wow...marmite xhalal? Marmite dr dl lg known as vegetarian product. Mayb anonymous above kena suh sepupu dia rajin2 bukak website tempat dia kerja. Sbb JAKIM sdri listed marmite as halal. Takpon kena tanya kawan sekerja yg kerja hub halal di cyberjaya...jgn mudah sgt haramkan benda ygxtau hujung pangka