Tuesday, November 22, 2011

Warong Santai at Tesco Ampang

Aktiviti bersantai2 di waktu pejabat bersama inchik hasben. Bukan salah saya, tapi salah inchik hasben! dah hasben datang jemput ajak lunch, adalah isteri mendurhaka namanya kalau menolak, tak gitu?! hehehe :p alaaa, bukannya melencong jauh pun, kita ke Warung Santai kat Tesco Ampang tu jer. tak sampai pon 5km!

masa kitorg smpai baru kul 11.30pagi. hehehe


disebabkan terlalu dekat dan terlalu awal kuar memonteng, diorgni tak siap lagi dgn preparation bhn2.. so terpaksa bersantai lepak2 tunggu 12pm baru diorg stat amik order..


sambil2 tunggu kita tengok2 belek2 resepi.. ada beberapa cawangan, TTDI, Tesco Mutiara Damansara,Ampang, Rawang dan jugak Seremban. Tak sure apa beza warung dgn kitchen, dan cuisine. yang pasti, restoran yg kat TTDI tu mmg besar lar-sbbtu namanya restoran yg kat tesco ni namanya warung kot??

food dia ala2 makanan warung jer.

so utk lunch haritu kitorg order..


4 jenis lauk, dgn nasik putih 2pinggan..

tomyam seafood. biasa2 ajer, bahan2 kat dalam tu tak banyak sgt..

telur bungkus pon biasa2 ajer jugak! in fact kurenggg sket rasa dia - dia punya inti tuh kering sikit, pastu diorg letak mixed veges dgn minced chicken. lagi prefer kalau inti dia basah2 sket, baru sedap..

sotong masak paprik. penuh dgn sayur2 je, nak cari isi sotong macam nk cari harta karun! sikit sangat isi sotong nyer.. rasa dia pon biasa2 jer..

dan ayam goreng kunyit. surprisingly, ni dish yg paling sedap dlm byk2 food yg kitorg order tuh!! diorg guna isi ayam, pastu goreng garing. memang sedap dan crunchy..



haritu pukul 12.30, kitorg dah kenyang!! dan yang penting, balik opis, terus tunjuk rajin buat kerja!! mintak ampun inchik boss!! hahaha :p

Overall review:

Food: Not bad but edible. but no wow factor tho.. 
Cleanliness: OK. but can be improved.
Value for money? No.
Return again? Yes - if there's no other place to go.

1 comment:

mekar24 said...

Pernah pi makan kat cawanagn TTDI dan Mutiara dmsara. Makanannya tak mengecewakan. sedap juga la..

from: juadahmalaysia.com