Wednesday, December 28, 2011

Alif Bistro, Cheras Batu 11.

Aritu kitorg ke Cheras Batu 11, temankan hubby ke bank utk bank in duit.. alang2 dah park keta cantek kat tepi bank tuh, kitorg terus singgah mamak di Restoran ALif Bistro, Pekan Batu 11 Cheras.. supper sambil lepak2 borak2 dgn hubby.. aritu kebetulan dinner awal pulak, so mmg lapar gak lar..

actually ni antata fevret mamak kitorg.. dia punya mee goreng mamak memang superb! siap ada kacang tanah dan tauhu cukup lengkap. seriously memang terbaek! tapi aritu tak order mee goreng mamak ni, sebab nk try roti canai dia pulak.. 

  
so cik Mek order roti canai telur. dia punya roti canai sedap dan lembut.. kari dia not bad, spicy tapi takde la kuat mana bau rempah kari dia. eben dhal dan sambal dia pun sedap..

cik Awe lak order nasi lemak dgn ayam goreng. seriously seriously sedap! sambal dia mmg the best lah! pedas, masam masin manis seimbang dan cukup lengkap.. the best nasi lemak mamaj yg kitorg pernah try.. dahla telur mata dia pun cantik jer separuh masak. ayam goreng dia pun sedap..

dan yg paling penting, harga pon tak semahal restoran2 mamak yg lain.. harga nasi lemak aritu ialah rm4.50 saja.. murah kan?

Address:
Alif Bistro, Pekan Batu 11 Cheras
(bersebelahan Hong Leong Bank)

THE VERDICT:

Food: Yummy!
Cleanliness: Moderate
Value for money: Yes
Return again: Yes.

2 comments:

littlehumblelynn said...

percaya @ x...sampai skrg x pandai masak telur mata cantik macam tuh...

hahahahah

nampak sedaplah nasi lemak itu..

Anonymous said...

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=410943