Sunday, December 11, 2011

Restoran Mee Bandung Muar D'Muar Western Food, Kajang

Fuuh!! panjang betol nama restoran ni.. hehe tapi restoran ni memang menarik sebab org selalu jer ramai.. dahla location strategik, terletak di main road ke bandar kajang kalau uols dr cheras. pastu setentang dengan Hospital Pakar KPJ Kajang pulak tuh.. 

  
dgn lampu lip-lap nya.. dgn asap berkepul2 nya.. dgn kereta dan org ramai lagi, memang menarik dan tertarik utk singgah! 

actually dah pergi banyak kali sebab dikira dekat jer dgn umah, tapi tak sempat2 nak berblog lagi.. so ni alang2 nak blog, saya nk tayang food yg kitorg pernah try kat sini. so far semua sedap2 dan superb. kiranya antara restoran berhampiran dgn umah yg kitorg dah register nk jd loyal customer la ni. hehhe :p

restoran ni besar, parking spaces pon banyak.
kat restoran ni ada 2 tempat makan, yg terbahagi oleh laluan kereta. semuanya under restoran yg sama.  food pulak banyak jenis, cam ala2 konsep booth pon ye jugak!


memula order, order je kat budak pelayan yg lalu lalang. tp (kalo ikut signage), utk tambah order, kena g order kat kaunter..

 
first time datang sini, cik Mek order mee bandung muor, perrgghh!! terus jatuh cinta! sedap giler!!

 
kuah pekat likat, memang berasa udang kering dia.. isi kandungan/bahan2 dlm tuh pun banyak!

   
large servings jugak. harga rm4.50 semangkuk.

 
pastu kitorg order jugak sate. sedaaaapppppp jugak! jauh lagi sedap dr samuri nyer sate!!  ketulan2 ayam/daging tu besar2 dan juicy2 pulak tuh! harga 60sen je secucuk. the BEST sate in kajang! (sorry dgn kualiti gambar ni, gelap gulita je, lupa nak guna flash! hehe)

 
chicken chop kat sini pon not bad! sedap gak.. ayam tuh besar, dan rangup. dia punya balckpepper tu ok gak, not bad lar. cuma agak frust sebab dia punya side dishes tuh semua outttt!!! fries tuh keras dan sejuk! :( coleslaw dahla sikit, tak cukup creamy pulak tuh..dia punya mixed veges tuh lagi sedh, keras kejung. macam baru kuar dr freezer pastu diorg terus tuang atas pinggan.. aiisehman! spoil betul! it would be better kalau side dishes semua ni sedap!

 
harga dah lupa.. tapi definitely tak lebih dr RM12. dikira murah kalau amik kira portion ayam yg besar ni..

hmmm.. moral dia, mmg kitorg dah jadi regular customers dah skrgni.. dekat dgn umah, tak jem, dan food sedap2.. pastu byk variety lak tu, dr roti canai sampaaaaiiii la sate. takdela asyik2 makan tomyam-nasik goreng kampung jer manjang kan.. hehehe pastuh yg paling utama, harga pon ok..  :D


THE VERDICT:

Food:  Good.
Cleanliness: Moderate
Value for money: Yes
Return again? Yes.


Address:
Batu 14, Jalan Cheras, Kajang (opposite KPJ Kajang)
Phone : 016-267 9156, 013-322 5702


1 comment:

mekar24 said...

Satay tu dah rupa rentung. Apa2 pun mesti sedap !
pst : tak penah jumpa lagi org jual mee bandung yg sedap. bila la dpt singgah kajang..huhu