Saturday, December 10, 2011

Barada, Bdr Tun Hussein Onn


The only restoran arab di perkampungan umah saya. Restoran Barada Bdr Tun Hussein Onn ni terletak di Suarasa / Lake Valley. kira dekat2 area Carrefour BTHO tu.. memula dulu tak perasan pun ada restoran arab ni, mati2 duk ingat restoran melayu jer. tup2 bila baca signboard betul2 baru nampak arab cuisine rupanya.. so apalagi, time2 malas masak dan kemaruk makan luar ni lar nk pekena kan.. haruslah try singgah makan.. :)

  
 restoran ni terletak betul2 di sebelah Bangi Kopitiam BTHO.

ada 2 ekor unta sambut kedatangan kastemer

so lastweek kitorg singgah Barada utk dinner..since terasa nak diet (kununla kan? hehe) dan taknak makan nasi tambah2 pulak sebab lately asyik duk teringat jer kedai makanan febret kat london dulu, so kitorg decide nk try diorg punya kebabs. 

quite cosy gak lar.

hiasan dan food yg berkonsepkan moghul

sebab lately asyik duk teringat kat kebab kat skolah lama dulu, so cik mek decide nk order chicken kebab..
tapiiiiiiii
  
 sedih giler tgk kebab ni!! :(( diorg guna roti pita je, keras pulak tu.. dahla isi ayam tu kurang! :( priced at RM6.90 (kalau tak silap)

try to snap pic from diff angle- hoping that it'll looks yummy, but then still tak menariks! sebab memang tak sedap pon! :( sedih tak tengok salad dia? beberapa hirisan salad dgn sekeping tomato jerrr!! sungguh tak value for money!

cik Awe lak order chicken shawarma..
ini yg dia dapat..

shawarma bertopi! hahaha lawak gak memula tengok tuh.. amatlah jaaauuuhhh bezanya dgn shawarma yg kitorg biasa makan kat kedai pakistan dulu2.. :(

dan bila selak topi tu, baru tersembul ketulan2 ayam dia.. biasa2 je rasa dia, but edible lah. pastu rasa tak lengkap sebab takde garlic-mint sauce.. diorg replaced with mayo and ketchup instead! tapi rasa dia better than kebab lah.. isi ayam pon banyak.. priced at rm12 kalau tak silap.. 

ermm mungkin gak kitorg tersilap pilih food. sebab nampak meja sebelah makan nasik cam sedap gak.. next time kita try nasik pulak! ok? :)


THE VERDICT:

Food: the kebabs are not good. not sure bout their signature dish (rice)
Cleanliness:  Clean
Value for money: No
Return again? Yes-to try their rice 

 Address:
Barada Restaurant
33-A, Jalan Suarasa 8/3,
Town Park One, Lake Valley
Bandar Tun Hussien Onn
Tel: 03-9075 1939 Fax: 03-90751939


(p.s: to my fren, hargailah restoran warung chilis depan skolah kita tuh.jgnlah asyik duk termenung, sbb kebab diorg tiada lawannya.. hehe)


1 comment:

mekar24 said...

sesekali tukar makan kebab arab pun best juga. Ini asyik makan nasi jer..hah

from : http://juadahmalaysia.com